zaterdag, november 25, 2006

Fort Teguise

Teguise was vroeger de hoofdstad. En dat moest natuurlijk verdedigd worden...

vrijdag, november 24, 2006

donderdag, november 23, 2006

Orzola

Orzola is een klein vissers-/havenplaatsje aan de noordkust.

Vanuit Orzola vertrekt de pont naar La Graciosa, een heel klein eilandje met één dorp.





Het was ook die dag geen mooi weer.

woensdag, november 22, 2006

dinsdag, november 21, 2006

Lanzarote west

Lanzarote is een 'vreemd' eiland. Aan de westkant is dat eigenlijk het beste te zien. Hier en daar een uitgedoofde vulkaan en er omheen vrijwel plat landschap. Het is moeilijk om dat soort landschappen in beeld te brengen maar dit is mijn poging.





maandag, november 20, 2006

De keuken van Timanfaya

In Timanfaya is de aarde nog warm van de vulkanen. In het bezoekerscentrum, waar je ook kunt eten, wordt van die warmte gebruik gemaakt om het eten te bereiden. Er is een diepe put gemaakt van waaruit de hitte nog voldoende is om eten op klaar te maken.



zondag, november 19, 2006

Timanfaya

De westkust ziet er 'vreemd' uit maar het nationaal park Timanfaya is zo mogelijk nog vreemder. Het is er doodstil. Geen leven te bekennen. Er loopt één weg een beetje doorheen maar er leeft vrijwel niets. En zeker geen mensen. Vogels heb ik er ook niet gezien. De stilte is tegelijkertijd beklemmend als indrukwekkend.



Ik verwachtte dat iedere berg er hier hetzelfde uit zou zien maar dat is geenszins het geval. Iedere berg heeft weer zijn eigen kleuren. En sommige hebben helemaal geen kleur. Die zijn gewoon zwart en lijken op de sintelbergen van de mijnen. Alleen groter.



Het is in dit landschap dat 'The planet of the apes' en delen van 'Star wars' zijn gefilmd. Dat moet trouwens heel moeilijk zijn geweest, want hoewel het er op de foto's allemaal wat zanderig uitziet is het heel rotsig en moeilijk begaanbaar terrein.